donderdag 20 november 2008

Carla van de Puttelaar

Ik heb lang gedacht en verdedigd tegenover verschillenden dat fotografie niet tot de kunsten behoorde. Maar ik ben op dat idee teruggekomen, onder meer door de foto’s van Carla van de Puttelaar, waarvan hierboven een exemplaar staat uit 2001.
Kijk ook even hier en hier.

2 opmerkingen:

didiermaurice zei

prachtig werk, een opvallend consistent oeuvre ook! daar ga ik eens dieper op in gaan. Stelt me ook gerust dat je terug komt op het idee dat fotografie niet tot de kunsten zou behoren?! Dingen die er toe doen blijken over een doorzettingsvermogen te beschikken en zijn dus in staat iemand te doen veranderen van gedacht, geruststellend is dat. Klopt ook wel dat Carla van de Puttelaar de schilders van de Gouden Eeuw admireert dat zie je aan haar werk, maar ik denk ook dat ze de Franse portretkunst in zijn geheel savoureert want de foto hier afgebeeld, herinnert mij aan de 'baigneuses' van Ingres. Die lichamen worden daar op dezelfde manier benaderd... Top hoor.

Ben Hoogeboom zei

Dag Didier,
Het is wat je zegt: een opvallend consistent oeuvre. Van een prachtige kunstenares.
Overigens heeft haar man, een bekend vertaler en zeer goede stukjesschrijver (hij schrijft gisteren bijvoorbeeld over de aardappeltheorie van Karel van het Reve) mij via de mail toevertrouwd dat haar werk zich aan het ontwikkelen is. Ik lees dat als: aan het veranderen is, want ik geloof niet zo aan dat ontwikkelen van dingen of van mensen. Ze blijkt twee boeken te hebben uitgebracht, in (ik meen) 2004 en 2007. Die boeken krijg ik te zien op woensdag 10 december a.s.
We zullen zien wat er veranderd is, want die foto’s staan nog niet op het internet. Maar ik geloof nu al te weten, de foto’s nog niet gezien hebbend, dat het een voortzetting van een machtig kunstenaarsschap zal zijn.