woensdag 21 januari 2009

We can?

Barack Obama, op wie ik ook gestemd zou hebben als ik een Amerikaan was, maar er was geen andere keuze, of je moest op een bejaarde willen stemmen met een vice-president als die mevrouw Palin, en dat nooit — Barack Obama is niet een messias. Laten we eerst maar eens afwachten wanneer Guantánamo gesloten is en wanneer de 250 gevangenen vrij zijn of berecht zijn. Laten we eerst maar eens afwachten wanneer Irak voorbij is. Wanneer Afghanistan voorbij zal zijn. Wanneer Pakistan voorbij zal zijn. Wanneer Gaza voorbij zal zijn. Wanneer het Amerikaanse tekort, net als bij Bill Clinton, opgelost zal zijn. Wanneer er een betaalbaar medisch kostensysteem zal zijn, daar.
Want hij heeft wel gezegd Yes, we can, maar nu begint hij al te zeggen: Yes, you must do it!
Hoe kan een land zo vooruitstrevend zijn op technologisch en wetenschappelijk gebied, en toch zo ouderwets op sociaal gebied.

2 opmerkingen:

Masjenka zei

God werd er ook te pas en ten onpas weer veel te vaak bijgesleurd. So help me God, in the name of God...
'Allah is groot, maar ziekenkas is groter', zongen de Strangers hier al in de jaren zestig.

Ben Hoogeboom zei

We hebben hier een emeritus-hoogleraar Amerikanistiek, Maarten van Rossem geheten, die nu op de tv onderzoekt hoe het komt dat een zich christelijk noemend land in één stad, New York, 30.000 daklozen kan hebben.
Het christendom van die politici moet je ook weer niet te serieus nemen, hoor. Ze zéggen wel dat ze christen zijn, en ze gáán wel ter kerke, maar door de week werken ze voor Haliburton. God zij dank overigens, want wat er gebeurt met een land waar échte christenen het voor het zeggen hebben, dat weten we maar al te goed.